Rust- & ruimtezoekers

Activiteiten voor rust- en ruimtezoekers

Vakantiehuis Hermelijn is voor iedereen een heerlijke plek om even helemaal weg te zijn uit de dagelijkse sleur, de drukte van 24/7. En voor mensen die houden van rust en ruimte is het helemaal een walhalla. Een unieke plek om te genieten van de natuur, de stilte, het echte donker, de frisse lucht en de minder gehaaste zeer vriendelijke mensen in Drenthe.

Hoe je je verblijf in Drenthe invult is natuurlijk helemaal jezelf: ‘’Thuis’’ blijven en genieten van het buitenleven of comfortabel binnen in een boek duiken of meteen op pad en de omgeving verkennen?  Op deze website staan verschillende tips en links naar wat er allemaal te doen is. Maar vergeet vooral niet te genieten van alles wat er al in en om Hermelijn  binnen handbereik is.

TOP 5 voor mensen die houden van rust en ruimte:

  1. bij huis genieten van de grote tuin, de vele vogels, eekhoorntjes en andere dieren die zich laten zien
  2. het bos in richting de Echtsense heide te voet of met de fiets
  3. het Dwingelderveld verkennen en thee of een biertje drinken bij Theehuis Anserdennen
  4. met een boek of tijdschrift op de bank of een lekker plekje in de grote tuin
  5. ’s avonds genieten van een zelf bereid feestmaal of juist een eenvoudige maaltijd en daarna sterren kijken 😉

fietsen Drenthe

FIETSEN

Nergens anders in Nederland ligt zoveel kilometer aan fietspaden als in de provincie Drenthe. En met de fietsknooppunten bepaal je makkelijk vooraf of onderweg de lengte van je fietstocht. Hier vind je enkele fietstochten in de omgeving van Hermelijn. Fiets huren? Dat kan prima bij Reiber rijwielen in Dwingeloo.

Ook de fietsroute Dwingelderveld is een aanrader: een route uitgezet door Staatsbosbeheer die gaat door bossen, over de heide, langs theehuis Anserdennen en door het dorp Dwingeloo.

 


WANDELENrust en ruimte Hermelijn

Vanaf de voordeur van Hermelijn loop je zo het bos in van waaruit je talloze wandelingen kunt maken. Wandelen in de verschillende Drentse natuurgebieden is een echte belevenis: even helemaal de natuur in, HIER vind je een aantal suggesties voor wandeltochten in en om het nabijgelegen dorp Ruinen. Ook leuk die door natuurmonumenten uitgezette nachtwandeling bij  Dwingeloo, zaklamp mee en lopen maar.

 

 


Hunnebedden natuur DrentheDORPEN / OMGEVING

Koekange is gelegen tussen de steden Meppel en Hoogeveen. Wat verder weg maar zeker een bezoek waard is natuurlijk Groningen en het prachtige Groninger museum. Heel goed bereikbaar met zowel trein als auto. Ook Hanzestad Zwolle, een half uurtje rijden vanaf Hermelijn, is een prachtige stad.

En eenmaal onderweg ga dan ook eens naar de historische dorpen Dwingeloo met het Planetron, Echten met het Huus met de Belle, Ansen met restaurant de Huiskamer, Museumdorp Orvelte, het karakteristieke esdorp Exloo en vestingplaats Bourtange. Allemaal hun eigen karakter en een gezellig middelpunt, meestal is dat een Brink (markt of plein). Veel plezier!


Hunnebed in Drenthe, vakantie

MUSEA & HUNEBEDDEN

Op meerdere plaatsen in Drenthe vind je de oudste monumenten van Nederland, de prehistorische hunebedden. De dichtste bij is het Hunebed in Havelte.

Ook zijn er meerdere musea zoals het Pasmans Huus in Ruinen, het Drents Museum in Assen, het Gevangenismuseum in Veenhuizen en een plek die wel een hele grote indruk achterlaat: herinneringscentrum Westerbork. Genoeg keus voor de cultuurliefhebber!

 


Culinair genieten in Drenthe tijdens de vakantie in de Bungalows van LeukPlekje.nlCULINAIR

Dichtbij Koekange/Hermlijn is restaurant Luning op de Brink in Ruinen. Gevarieerde kaart met veel biologische gerechten en tapas, heerlijk eten voor een nette prijs. In 2019 geopend: Het Wapen van Ruinen, leuke kaart en goede sfeer. Wat ouderwetser maar wel sfeervol is ’t Olde Posthuus in Ruinen, prima bereikbaar met auto of fiets en heel authentiek, let wel even op de openingstijden.

 

 


theehuis Anserdennen vanuit vakantiehuis Drenthe

THEE in de NATUUR

Theehuis Anserdennen in Ansen, van natuurmonumenten. Leuke wandeling vanaf het informatiecentrum en ook bereikbaar met de auto.

Bospub de Boerdennen, eenvoudig maar heerlijke onderbreking bij een wandeling of fietstocht.

En wat meer chique: Tea Time in Zuidwolde.

 


tuinen in Drenthe op de fiets bezoeken

TUINEN

In de buurt van Hermelijn liggen enkele mooie open tuinen. Een daarvan is de Luie Tuinman. De tuinen liggen op minder dan 10 kilometer afstand van elkaar, prima te fietsen.

 

 

 

 


varen rust Drenthe water

VAREN / WATER

Varen of kanoën in nationaal park de Weerribben en punteren of in een fluisterbootje varen in Giethoorn; alsof je in Venetië bent! Let op: in het hoogseizoen kan het hier nog wel eens druk zijn.

Zwemwater Engelengaarde, een afgraving waar het lijkt alsof je een wandelt rondom een bergmeer in Oostenrijk. In de zomer is er een klein deel van de strandjes gereserveerd voor naakt recreatie. Honden zijn hier (aangelijnd) welkom!


MEER INFORMATIE EN TIPS

Kijk voor meer informatie over de bezienswaardigheden en activiteiten in Koekange, Ruinen, Meppel, Hoogeveen, Assen, Zwolle, Giethoorn of een van de andere omliggende dorpen op: