Beleefpark Dwingeloo dichtbij privé vakantiebungalow LeukPlekje.nl

Beleefpark Dwingeloo – buiten genieten

Beleefpark

Dwingeloo, een leuk uitje met de kinderen

Zwemmen, klimmen, kliederen, ontdekken… Tussen de hoge bomen van het bos kun je onder andere muziek maken, balanceren, slingeren of een toneelstuk opvoeren. Een keienrivier, het zwembad de houten speeltoestellen en het balanceer pad maken het een ware belevenis van klein tot groot. Ook drinken, ijsjes en ander lekkers is er verkrijgbaar. Lekker buiten genieten, heerlijk toch!

Hier vindt je ook de openingstijden en toegangsprijs.


gastenboek vol ervaringen en recensies

Leuke ervaringen, enthousiaste gasten over … nieuwsgierig? lees het hier

gastenboek reviews over hermelijnOnze gasten over hun verblijf, lees hier een aantal reviews / beoordelingen

‘Het is hier geen leukplekje, het is een fantastische plek!’

‘… van alle huisjes, chalets en weet al niet wat meer waar we te gast zijn geweest is deze plek wel het allermooist. Dank je wel dat we te gast mogen zijn.’

Wat zijn dit soort reviews toch fijn, blij dat vrijwel iedereen hier ook zo kan genieten! Benieuwd naar meer ervaringen / reviews van onze gasten? Hier vind je een greep van de reviews uit ons gastenboek Of lees de recensies op ZOOVER

We zijn er trots op en willen deze unieke plek graag met jullie delen. Interesse in een week of weekend er helemaal uit? Niks moeten oftewel ont-moeten! HIER zie je de beschikbaarheid.


Ontdek Drenthe

De Drentse verhalenverteller

Ontdek DrentheDe Verhalenverteller van Drenthe: Er is in Drenthe geen plek te vinden waar je zijn voetstappen niet terugvindt. Hij kent elk verhaal onder iedere steen. En dat zijn er heel wat immers is Drenthe de Oerprovincie van Nederland en bárst het van de verhalen. Bovendien weet de verhalenverteller ook waar je deze verhalen het beste zelf kunt beleven. Daarom laat hij je de mooiste plekken van Drenthe zien door erover te vertellen.” Lees en luister HIER verder.  En wil je hem zelf komen bewonderen? Kom gerust eens logeren in ons Boshuis of een van de 2 Hermelijnen, welkom!


Kolonie van Weldadigheid

Museum van Weldadigheid, leuk & interessant!

Kolonie van WeldadigheidGa 200 jaar terug in de tijd en beleef het verhaal van Johannes van den Bosch. In het museum in Frederiksoord treed je in de voetsporen van de eerste kolonisten en ervaar je hun verhaal via een multimediale tijdreis.

Leuke uitstap; de kolonie van weldadigheid. In 2020 bekroond met het European Heritage Label.

Vanuit het museum ook allerlei wandel- en fietsroutes: Ga op ontdekkingstocht en zie de koloniehuisjes, het koloniekerkje, de mandenmakerij en de bosbouw/tuinbouwschool.

Kijk HIER voor de Kolonie Kids ontdekkingstocht.

In het museum is ook een Tourist Info Punt.

Op zoek naar meer activiteiten rondom leukplekje? Kijk onder ‘activiteiten’ op deze website of klik hier


Herfst knutsel met bladeren en krijt

Samen knutselen – aandacht voor elkaar

Knutselen aandacht voor elkaarSamen knutselen, wordt je blij van

Zowel voorjaar als herfst geven genoeg inspiratie om lekker aan de knutsel te gaan. Ook als je niet zo handig bent zijn er genoeg ideeën te bedenken. Het gaat uiteindelijk immers om de tijd die je samen bezig bent. Als je wilt heb je daar in en om Hermelijn alle tijd voor. HIER een paar suggesties maar laat je vooral ook inspireren door de natuur en je eigen kinderen.

Liever met bladeren aan de slag, op DEZE SITE staan echt leuke plaatjes die je na kunt maken of verzin je eigen ”bosdier”…beginnen met een blad en dan zelf tekenen kan natuurlijk ook! Wordt je vrij van 😉

En zoek je nog meer? Ook Pinterest biedt uitkomst, kijk zelf maar.

Liever op pad? Onder activiteiten vind je tips over de omgeving van Hermelijn en wat verder weg in Drenthe of Overijssel. We liggen per slot op de grens van deze twee mooie provincies.


woonkamer-naar-buiten-gericht-bloemen-hermelijn-2-2

Vakantie in eigen land? Mooi Drenthe – doen!

woonkamer-naar-buiten-gericht-bloemen-hermelijn-2-2Wil je verzekerd zijn van een heerlijk huisje voor een weekendje weg of de vakantie? Kom genieten op dit unieke plekje in onze eigen Nederlandse natuur. Er is nog zoveel moois dat ontdekt kan worden, zeker in de Oerprovincie van Nederland: het mooie groene Drenthe. Zowel met als zonder kinderen of je hond. 

Komen jullie ook genieten in je eigen bubbel in het groen? We ontvangen jullie graag in Hermelijn 2, 3 of het Blauwe Boshuis !  Zie hier de actuele beschikbaarheid

Alvast voorpret? Kijk HIER voor inspiratie / wat er zoal te doen is in de Oerprovincie van Nederland. Met kinderen? Filmpje…